Larvefrass som plantevernmiddel?

Flying Feed er nå med i en unik studie. Kan restemateriale fra larveproduksjonen gjøre planter mer motstandsdyktige?

Tage Thorstensen i arbeid.

Restene fra produksjonen kalles «larvefrass». Forsker ved Norsk institutt for bioøkonomi (Nibio), Tage Thorstensen, studerer nå gjødsel fra Flying Feeds larveproduksjon. Målet er et mer bærekraftig landbruk der alternativer til kjemiske plantevernmidler er viktig.

Larvefrass inneholder stoffer og mikroorganismer som kan gjøre plantene motstandsdyktige mot sykdom og insekter. Vi og Nibio gjør nå vitenskapelige forsøk på salat med ulike konsentrasjoner av larvefrass for å finne jordblandinger som gir optimal plantevekst og beskyttelse mot soppsykdom.

Vi er veldig spente på resultatet, men vi har stor tro på at vi skal utvikle et godt miljøvennlig produkt som kommer norske forbrukere til gode. Dette prosjektet er et av flere eksempler på innovasjon innen bærekraft og økt verdiskaping, som vi er involvert i.

Tage Thorstensen er involvert i flere studier, blant annet «Soppresistent salat med CRISPR-teknologi» og «Friskare jordbær».

Fra et av pilotforsøkene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *