Første fiskefôr med 70% larveprotein

Bærekraftig oppdrett begynner nødvendigvis med bærekraftig fôr! Vi har utviklet bærekraftig fôr som består av 70% insektsprotein og insektsolje fra sorte soldatfluelarver og 30% soya.

I tillegg til store mengder omega 3 og omega 6, inneholder vårt fiskefôr kobber, sink, jern, kalsium, magnesium, mangan og fosfor.

I dag inneholder konvensjonelt fiskefôr 30% fiskemel og fiskeolje og 70% vegetabilske proteiner, hovedsakelig soya og planteolje. Vi mener at insekter kan erstatte 30-90 % av soya i dyrefôr. Insekter formerer seg lett, og næringen omdannes mer effektivt og miljøvennlig.

Produksjon av insekter fører til minimalt med CO2-utslipp i forhold til andre proteinkilder. Hva skal laksen og rensefisken spise i fremtiden? Vår studie viser at det går an å drive klimavennlig og bærekraftig fiskeoppdrett med et bedre fôr.

Også fisken blir hva den spiser!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *