Fôr for friskere fisk

For å holde norsk oppdrettslaks frisk og miljøvennlig, må laksen endre dietten.

Laksens meny består hovedsakelig av plantefôr som importeres, til dels fra fjerne strøk. Norsk havbruksnæring legger dermed beslag på store landbruksarealer i Brasil og andre land. Rundt 70 prosent av fôret består av vegetabilske ingredienser, mens cirka 30 prosent kommer fra marine råvarer som fiskemel og fiskeolje.

Å holde fisken så frisk som mulig vil altså være økonomisk gunstig, og særlig er forebygging av sykdom nøkkelen til en sunn fisk og en optimal dyrevelferd som har direkte påvirkning på oppdretterens økonomi.

Nå har vi utviklet en ny proteinkilde som kan bytte ut soyaproteiner og fiskemel i laksefôr. Vi mener at «Black Soldier fly»-larver trygt kan erstatte protein- og oljekilder i fiskefôr til laks.

Analysen av vår «Black Soldier fly»-larver viser at larvene inneholder ca. 63% protein og 30% fett. Av dette fettet er 15% omega-3. I tillegg inneholder våre larver kobber, sink, jern, kalium og magnesium.

Våre laver gir fisken næringsstoffer som gir en positiv helseeffekt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *